SRE - Public Knowledge Base : Een gratis Let's Encrypt SSL certificaat aanvragen

Let's Encrypt biedt gratis SSL-certificaten aan, met enkele nadelen:

• Het is niet mogelijk een wildcard-certificaat aan te vragen.
  • Een certificaat is maar 3 maanden geldig. In tegenstelling tot andere certificaten kunnen we het dus omwille van de korte levensduur niet opsturen om op andere plaatsen te gebruiken.
  • Let's Encrypt biedt enkel Domain Validated (DV) certificaten aan. Wil je een groene adresbalk? Dan is een OV of EV certificaat nodig.

Verder is een certificaat van Let's Encrypt even veilig als (betalende) DV-certificaten van andere aanbieders (bv. GlobalSign).

Vereisten

We kunnen enkel een Let's Encrypt certificaat aanvragen indien je domeinnaam al naar de website verwijst.

Indien je werkt met een nieuwe domeinnaam of een domeinnaam die recent verhuisd werd, dan kan het nog even duren voor Let's Encrypt kan aangevraagd worden.

Aanvragen via Sock

Klik naast de domeinnaam waarvoor je Let's Encrypt wil aanvragen op View. Alternatief kan je ook via het linkermenu naar de lijst met al je domeinen navigeren en daar op de gewenste domeinnaam klikken.

Op de domeinpagina vind je een Let's Encrypt blokje dat zal aangeven of het mogelijk is om een Let's Encrypt-certificaat aan te vragen. Indien Sock onterecht aangeeft dat het niet mogelijk is om Let's Encrypt aan te vragen, neem dan contact op met support@openminds.be.

Wanneer je op de knop klikt wordt onmiddellijk een certificaat aangevraagd. Meestal is dit certificaat na enkele minuten actief, al kan het uitzonderlijk langer duren.