SRE - Public Knowledge Base : Apple mail omschakelen van POP3 naar IMAP

Om uw mailbox te wijzigen van POP3 naar IMAP doe je het volgende:

- Open mail en ga naar Preferences, Klik hier op uw POP3 account en ga naar tabblad avanced (1), vink bovenaan het vakje af naast "Enable this account" (2).

Vergeet zeker dit mailaccount niet uit te schakelen op je andere mailclients!

- Ga terug naar Preferences en klik onderaan het kader op het + tekentje (3) om een nieuw account aantemaken

- Bij het aanmaken van het nieuwe account worden enkele vragen gesteld:

Full Name: Hier kan je opgeven wat de ontvanger te zien krijgt als afzender wanneer je een mail stuurt.
Email Address: Vul hier uw volledig e-mailadres in
Password: Vul hier het wachtwoord in die je opgegeven, of verkregen hebt bij het aanmaken van uw mail account.

- Account Type: IMAP
  Description: Dit komt in de overzichtlijst van uw accounts.
  Incoming Mailserver: mail.domein.tld (bvb. mail.petervanriet.com)
  Username: Uw volledig mailadres (bvb. peter@petervanriet.com)
  Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in die je opgegeven, of verkregen hebt bij het aanmaken van uw mail account.

• Description: Dit komt in de overzichtlijst van je uitgaande mailservers.
  • Outgoing Mail Server: Vul hier de uitgaande mailserver van je provider in
    • Telenet: uit.telenet.be
    • Skynet: relay.skynet.be

De overige vakjes laat je gewoon leeg.

Wanneer je op volgende klikt zal er gevraagd worden of alle instellingen correct zijn en of je deze wenst te bewaren.

Nu werd in je mailclient een extra mailbox toegevoegd, Om alle mails te verplaatsen naar je IMAP-account kan je deze gewoon selecteren en verslepen van je POP3-account naar IMAP.

Mocht je nog vragen of problemen hebben kan je ons altijd contacteren via support@openminds.be.

Attachments:

489922280981.jpeg (image/jpeg)
489922300800.jpeg (image/jpeg)
489922310107.jpeg (image/jpeg)
489922332416.jpeg (image/jpeg)