SRE - Public Knowledge Base : Een domein instellen voor e-mail bij Office365

Verkeerde DNS-instellingen kunnen ervoor zorgen dat e-mail niet meer afgeleverd wordt.

Neem bij twijfel contact op met support@openminds.be.

Kies bij DNS beheer voor "Pas een DNS template toe" en selecteer daarna de Office 365 (CNAME + SRV) template.

Voeg daarna het MX record toe dat Microsoft meegeeft in de documentatie. Dit is per domein verschillend en zit dus niet in de template.

Controleer of er nog MX-records aanwezig zijn: andere MX-records moeten gewist worden!

SPF-record

De documentatie van Office 365 geeft een SPF-record mee dat eindigt op -all. Dit zorgt ervoor dat e-mail niet meer vanaf onze servers verstuurd mag worden, wat een probleem kan zijn als je website registratiemails of nieuwsbrieven verstuurt.

We raden aan om het SPF-record te vervangen door:

v=spf1 include:spf.protection.outlook.com include:spf.openminds.be ~all

Net zoals bij MX mag er ook maar 1 SPF-record aanwezig zijn.