SRE - Public Knowledge Base : Een hosting pakket op meerdere domeinen zetten

Een hosting account bestaat uit 1 of meerdere applicaties. Elke applicatie is een afzonderlijke website (of vhost), waar 1 of meerdere domeinen aan gekoppeld zijn.

Meerdere domeinen, zelfde website

Aan je hosting pakket kan je meerdere domeinen koppelen, deze verwijzen dan naar dezelfde website.

Om een domein toe te voegen klik je eerst op de knop bewerken naast een applicatie. Meestal heet de eerste applicatie op je account "default".

Daarna kan je een (sub)domein toevoegen aan de lijst met domeinnamen voor die applicatie.

Krijg je de melding dat een domein al bezet is?

• Mogelijk hangt het aan een andere account van jou. In dat geval moet je het domein daar eerst loskoppelen.
  • Hangt het niet aan een van je andere accounts? Neem dan contact op met support@openminds.be.

Meerdere websites

Op een shared hosting account kan je een maximum van 2 applicaties aanmaken. Een cloud server (VDS) heeft deze beperking niet.

Klik op de knop nieuwe applicatie bovenaan rechts de applicatielijst in uw account. In het formulier kan je meteen de domeinen invullen die gekoppeld moeten zijn aan die applicatie.