SRE - Public Knowledge Base : Hoe moet je een varnish cache legen

• Eerst zal je even contact moeten opnemen met onze support afdeling via support@openminds.be om de varnish secret key te verkrijgen. Deze secret key zal je moeten wegschrijven in een bestand op de server. Wij raden aan "~/varnish_secret"

• Het commando die u kunt gebruiken om een specifiek domein uit de varnish cache te halen is het volgende (hou rekening dat je dit eventueel voor verschillende TLD's die het domein bezit moet doen):

varnishadm -S ~/varnish_secret -T 127.0.0.1:6082 ban req.http.host ~ <..FQDN HIER (zonder www)..>
  • Indien u de console ervan wenst te gebruiken is het enkel:

varnishadm -S ~/varnish_secret -T 127.0.0.1:6082
  • Om specifieke paden op te geven kunt u een gelijkaardig commando uitvoeren (hou rekening dat je dit eventueel voor verschillende TLD's die het domein bezit moet doen):

varnishadm -S ~/varnish_secret -T 127.0.0.1:6082 ban req.http.host ~ <..FQDN HERE (zonder www)..> && req.url ~ /pad/

Meer informatie over wat allemaal in die varnish console gedaan kan worden vind je hier terug:

Varnish 4https://www.varnish-cache.org/docs/4.0/reference/varnish-cli.html

Varnish 3https://www.varnish-cache.org/docs/3.0/reference/varnish-cli.html