SRE - Public Knowledge Base : Ik zie constant hetzelfde IP in mijn Rails-logs en dat blijkt een server van Openminds te zijn

De meeste accounts bij Openminds gaan door algemene proxies. Dit zorgt ervoor dat het verhuizen van uw applicatie tussen applicatie-servers pijnloos kan gebeuren en er geen rekening moet worden gehouden met DNS-timeouts en dergelijke. Mogelijk neveneffect is dat je als request-IP niet het IP van de gebruiker ziet maar dat van de proxy.

Rails

In Rails kan je dit met een eenvoudige initializer voorkomen (Je moet de proxies aanduiden als "vertrouwde proxies").

ActionController::Request.send(:remove_const, 'TRUSTED_PROXIES')
ActionController::Request::TRUSTED_PROXIES = /^(188.93.102.209|188.93.102.210|195.47.215.46|88.151.243.(8|48))$/

Dit zet je ofwel op het einde van config/environment.rb of in config/initializers/trust_openminds_proxys.rb.