SRE - Public Knowledge Base : Instellen van een 301 redirect op een shared hosting account

Als je meerdere domeinnamen gekoppeld hebt aan je hosting account, kan het om SEO (search engine optimisation) interessant zijn om een 301 redirect in te stellen van je secundaire domeinen naar je "hoofd" domein.

Op servers met Apache (het grootste deel van de servers bij Openminds) kan je daarvoor onderstaande code in een .htaccess bestand zetten.

Stel dat je "www.domein.com" als hoofddomein wil gebruiken, en dat bezoekers die binnenkomen op "domein.be/info", doorgestuurd worden naar "www.domein.com/info". Je maakt daarvoor een bestand aan dat je ".htaccess" noemt (let op het puntje vooraan!), met volgende inhoud:

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.domein\.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^$
RewriteRule ^/?(.*) http://www.domein.com/$1 [L,R=301]

Upload het bestand naar je de document root van je hostingpakket, waar je index.html of index.php bestand staat.