SRE - Public Knowledge Base : MX records voor e-mail via Sock en DirectAdmin

Als je een derde partij gebruikt voor DNS dan zal je de correcte MX records moeten instellen om e-mail naar je server bij ons te versturen.

Shared hosting en servers in Sock (VDS, Shared Cloud)

Als je de e-mail accounts beheert via Sock mag je, onafhankelijk van op welke server je werkt, de volgende MX records instellen:

MX 10 argon.openminds.be.
MX 50 hotel.openminds.be.

Argon en Hotel zorgen ervoor dat je e-mail op de goede plaats terechtkomt.

DirectAdmin

In het geval van DirectAdmin servers moet de mail rechtstreeks naar de server in kwestie gestuurd worden.

Het is niet toegelaten een IP adres rechtstreeks in het MX record te zetten. Daarom wordt er gewoonlijk een A record speciaal voor e-mail aangemaakt.

jouwdomein.be. MX 10 mail.jouwdomein.be.

mail A <IP van de directadmin server>

Let er op dat er altijd een puntje na je domeinnaam moet staan in de DNS instellingen van DirectAdmin!