SRE - Public Knowledge Base : Oude PHP code blijft actief na deploy van capistrano

Capistrano gebruikt symlinks om naar de actieve versie van uw code te verwijzen. De PHP opcache volgt die symlinks niet bij elke request, waardoor het kan gebeuren dat de oude versie van je code actief blijft na een deploy. In het ergste geval kan het zelfs een mix van twee versies worden.

De snelste oplossing is als deel van je deployproces de opcache leegmaken:

cachetool opcache:reset --fcgi=/usr/local/multi-php/ACCOUNTNAAM/run/ACCOUNTNAAM.sock

Vervang daarin ACCOUNTNAAM door de naam van je account zoals in Sock. Dit is ook de gebruikersnaam waarmee je inlogt op de server.

cachetool.phar

In documentatie zal je geregeld een referentie vinden naar php cachetool.phar, dat kan je op onze servers vervangen door cachetool.