SRE - Public Knowledge Base : PHP versie aanpassen en onze php compatibiliteitschecker

Waar kan ik de php versie aanpassen?

De voorwaarde hiervoor, is dat u een server heeft bij het Combell SRE team die een debian 9 (stretch) of hoger is.

Eenmaal ingelogd in SOCK kunt u navigeren naar het account, en daar de knop rechtsboven 'edit account' te gebruiken.

In dit edit venster kan u de php versie selecteren die u wenst voor dit account. Na 1 a 2 minuten zou deze aanpassing actief moeten zijn op uw VM.

Als u deze widget niet te zien krijgt, beschikt uw VM niet over deze functionaliteit. Neem gerust contact met ons op via support@sre.combell.com of het telefoonummer 09 225 82 91 om hier meer informatie over in te winnen.

Ook bij het aanmaken van een nieuw account, hebt u de mogelijkheid om een php versie te selecteren.

Wat is de php compatibiliteitschecker?

Wij beschikken over tools die uw php code kunnen analyseren en checken tegen een bepaalde versie om te zien of deze code al werken met de gekozen php versie.

Om uw overstap naar nieuwe php versie's vlotter te maken voor u, bieden we u deze tool aan.

Hoe kan u hiervan gebruik maken?

Eenmaal u bent ingelogd op uw VM via ssh gaat u naar de desbetreffende folder, voer daar de tool uit met de 2 parameters:

• -v voor de php versie waartegen u wenst te checken
  • -d voor de directory die u wenst te controleren tegen de gekozen php versie

voorbeeld waarbij de apps/default directory wordt gechecked tegen php versie 7.3:

$ cd apps/default
$ check_php_compatibility -v 7.3 -d .
Registering sniffs in the PHPCompatibility standard... DONE (117 sniffs registered)
Creating file list... DONE (80135 files in queue)
Changing into directory /home/test/apps/default/vendor
Processing WordPressCoreInstaller.php [PHP => 841 tokens in 111 lines]... DONE in 17ms (0 errors, 0 warnings)
Processing autoload.php [PHP => 23 tokens in 7 lines]... DONE in 1ms (0 errors, 0 warnings)
...
FILE: /home/test/apps/default/wp-content/themes/twentytwelve/functions.php
------------------------------------------------------------------------------------------
FOUND 17 ERRORS AFFECTING 14 LINES
------------------------------------------------------------------------------------------
516 | ERROR | "$this" can no longer be used in a plain function or method since PHP 7.1.
521 | ERROR | "$this" can no longer be used in a plain function or method since PHP 7.1.

Het programma leest alle bestanden in 1 voor 1, en zal op het einde uw aangeven in welk bestand op welke lijn er iets zal moeten aangepast worden.

Let wel: deze tool past niks van code aan! Het voorziet enkel output om uw te begeleiden bij de overstap naar een hogere php versie. Bij twijfel contacteer uw webdeveloper!

Wegens technische beperking moet uw VM wel als operating systeem een debian 6 of hoger zijn.