SRE - Public Knowledge Base : Servers en poorten voor e-mail

Om e-mail te ontvangen in een e-mailclient (Outlook, Thunderbird, Mail.app, smartphone, tablet ...) moet je de correcte gegevens instellen.

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Je e-mailprogramma geeft je meestal de keuze tussen POP3 en IMAP om e-mails op te halen, maar wat is nu precies het verschil?

• Wanneer je POP3 gebruikt worden de berichten gedownload naar je computer. Alle veranderingen (mapjes, labeltjes, ..) zijn enkel zichtbaar op de computer waarop je e-mails leest. Standaard worden de e-mails ook verwijderd op de server, waardoor je minder serverruimte inneemt.
  • Gebruik je IMAP, dan worden alle wijzigingen in e-mails ook teruggestuurd naar de server. Wanneer een mail als gelezen gemarkeerd wordt dan is dit overal zichtbaar. Dit is de beste optie indien je e-mail op meerdere apparaten (laptop, smartphone, webmail..) gebruikt. Let op: Hierbij worden alle e-mails ook op de server bewaard, de verbruikte ruimte kan je opvolgen in Sock.

Inkomende e-mail (IMAP of POP3)

• Server: mail.openminds.be
  • Poort:
    • 143 voor IMAP
    • 993 voor IMAP via SSL
    • 110 voor POP3
    • 995 voor POP3 via SSL
  • Login / Gebruikersnaam: Uw volledige e-mail adres
  • Wachtwoord: Zoals ingesteld op Sock.

Uitgaande e-mail

• Server: mail.openminds.be
  • Poort: 587 (Let op: dit staat waarschijnlijk op 25!)
  • Deze server vereist authenticatie.
  • Login / Gebruikersnaam: Uw volledige e-mailadres
  • Wachtwoord: Zoals ingesteld op Sock, zelfde wachtwoord als inkomende e-mail.