SRE - Public Knowledge Base : Toegang via SSH op mijn hosting account

Op al onze shared hosting accounts (uitgezonderd deze beheerd via DirectAdmin) en VDSen is toegang via SSH mogelijk.

De SSH toegang mag enkel gebruikt worden om onderhoudswerken aan de sites te doen. Het is niet toegestaan extra programma's (irc-clients, bots, ...) te laten lopen vanaf deze shell-toegang.

Inloggen via SSH Public Keys

Een SSH key bestaat uit twee delen: een privaat en publiek. Deze kan je aanmaken via het SSH programma op uw computer:

Het publieke deel moet ingevuld worden in Sock en ziet eruit als volgt:

ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAABSrVw3hleuGsEaJDs5l99jREP3Bbqly9Q== een-naam

Navigeer naar de pagina van uw hosting account en en gebruik de knop account bewerken om SSH keys toe te voegen.

In het blok account details kunt u kiezen voor Add new om een key toe te voegen. De omschrijving van uw key is simpelweg iets waaraan u de verschillende keys kunt herkennen.

Inloggen via een wachtwoord

Gebruik bij voorkeur SSH keys (zie hierboven) om in te loggen via SSH, dit is veiliger dan een wachtwoord.

Het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen via SSH is verschillend van dat waarmee u inlogt op ons controlepaneel Sock.

Navigeer naar de pagina van uw hosting account en gebruik de knop account bewerken bovenaan rechts om het SSH wachtwoord aan te passen.

Een leeg wachtwoord betekent dat inloggen via een wachtwoord uitgeschakeld is.