SRE - Public Knowledge Base : Een backup nemen van mijn database

Elke nacht nemen wij een backup van elke hosting- en database server. Voor de business hosting servers nemen we een extra backup 's middags. Wil je dus een bepaalde tabel uit je database terugplaatsen uit de backup, dan volstaat het een mailtje te sturen naar support@openminds.be en ons te vertellen welke tabel van welke database je graag terug had gehad.

Zelf backups maken

Naast onze nachtelijke backups kunt u uiteraard ook zelf een backup maken van uw database.

Voor kleinere databases, via phpMyAdmin:

Zie ook phpMyAdmin gebruiken om mijn database te beheren

Via mysqldump over SSH:

Voer volgend commando uit via SSH:

mysqldump -h <server> -u <gebruikersnaam> -p <databasenaam> | gzip > dump.sql.gz

Het wachtwoord van uw MySQL account wordt gevraagd, daarna wordt de backup weggeschreven als dump.sql.gz in de huidige map.