SRE - Public Knowledge Base : Een opdeling maken tussen een staging- en productieomgeving

Elke hosting account kan meerdere applicaties bevatten. Deze kan je op de server met dezelfde SSH account beheren, maar zijn afzonderlijke hosts in Apache of Nginx.

Standaard maken we een default applicatie aan op elke account. Indien je zelf de naam wilt bepalen kan je deze wissen en met een andere naam aanmaken.

Applicaties op dezelfde account kunnen elkaars bestanden en databases manipuleren.

Shared hosting heeft een beperking van 2 applicaties per account. Een VDS heeft deze beperking niet.

Op de accountpagina vind je onder het blok Applicaties een lijst van actieve apps, kies daar voor Nieuwe applicatie en vul het formulier in.

Aan beide applicaties kan je domeinnamen toekennen, uiteraard kunnen deze niet gelijk zijn. Je kan bijvoorbeeld staging.uwdomein.be toevoegen als domein op de staging applicatie.

Zie ook: Een hosting pakket op meerdere domeinen zetten

Afzonderlijke accounts

Indien mogelijk is het aan te raden staging en productie op een afzonderlijke account te zetten. Meerdere applicaties binnen dezelfde account hebben een eigen document root, maar processen (php, ruby, ..) van die applicaties kunnen wel elkaars bestanden manipuleren. Daardoor kan een zwakke plek in de staging applicatie mogelijk ook effect hebben op de productie-app. Afzonderlijke accounts komen met een betere afscherming.

Attachments: